Barbunya humusu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Barbunya humusu
-
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru barbunya
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu
- 1 bardak dövülmüş ceviz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 kaşık zeytinyağı
-
Yapılışı
-
Barbunyayı haşlayın ve robottan geçirin. Barbunyayı, bayat ekmek içini, sarımsağı, et suyu veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberle ovarak karıştırın.
1 su bardağı dövülmüş ceviz ilave edin. Servis tabağına alın. 1 çay kaşığı kırmızı biberi zeytinyağıyla kızdırın.
Barbunyaların üzerinde gezdirin. Üzerini birkaç ceviz tanesiyle süsleyerek servis yapın.
-
Barbunyayı haşlayın ve robottan geçirin. Barbunyayı, bayat ekmek içini, sarımsağı, et suyu veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberle ovarak karıştırın.