Barbunya humusu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı kuru barbunya
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı et suyu
    • 1 bardak dövülmüş ceviz
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber
    • 2 kaşık zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Barbunyayı haşlayın ve robottan geçirin. Barbunyayı, bayat ekmek içini, sarımsağı, et suyu veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberle ovarak karıştırın.

      1 su bardağı dövülmüş ceviz ilave edin. Servis tabağına alın. 1 çay kaşığı kırmızı biberi zeytinyağıyla kızdırın.

      Barbunyaların üzerinde gezdirin. Üzerini birkaç ceviz tanesiyle süsleyerek servis yapın.