Lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 8-10 yaprak lazanya
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 2 çorba kaşığı dolusu un
    • 2 su bardağı süt
    • 350 gram kıyma
    • 2 adet domates
    • 3-4 adet sivri biber
    • Çeşitli baharat
    • Tuz
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Lazanyayı haşlayın. Margarini küçük bir tencereye alın. Eridikten sonra unu ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra süt ekleyin. Koyulaşmaya başladığında tavayı ateşin üzerinden alın.

      Diğer tarafta kıymayı tavaya aktarın. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Yarı yarıya kavrulduğunda domates ve sivri biberleri ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra dilediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.

      Bir fırın kabını yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını kaba dökün. Üzerine 2 yaprak lazanyayı koyun. Üzerine tekrar beşamel sostan dökün. Kıymalı harcı yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar 2 adet lazanya yaprağını yerleştirin. Bu şekilde 4 veya 5 kat lazanya olacak şekilde bu işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

      Lazanyayı 30-35 dakika, 180 derecelik fırında pişirin.