Besamel soslu tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet bütün tavuk
    • 1 bardak haşlanmış bezelye
    • 1 bardak haşlanmış havuç
    • 1 bardak haşlanmış patates
    • Kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    • Beşamel Sos için
    • 2 su bardağı süt
    • 2 kaşık margarin
    • 2 kaşık un
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde didilir. Borcam dibi yağlanır ve tavuklar içine koyulur.

      Üstüne haşlanmış olan bezelye ve küp küp doğranmış ve haşlanmış olan havuç ve patatesler ilave edilir.

      Tuz ve karabiber eklenir. Ayrı bir tencerede yağ ile un 1-2 dakika kavrulur. Üzerine süt eklenir ve koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir.

      Borcama koyulan malzemelerin üzerine dökülür ve karıştırılıp, üzeri düzlenir. Rendelenmiş bol kaşar peyniri üzerine dökülür. Pul biber serpilir. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.