Sultan Keşkülü tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı pirinç unu
    • 1 su bardağı toz badem
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
    • 1 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
  • Yapılışı

    1. Sütü bir tencereye koyalım. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistancevizini ilave edelim. Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek, kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. İri delikli kevgirden geçirelim. Tatlıyı kaselere bölerek ve soğuyunca üzerlerini antepfıstığıyla süsleyerek, soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.