Balık Buğulama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Balık Buğulama
-
Malzemeler
- 1.5-2 Kg. balık (iri balık)
- 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet Kuru soğan
- 3 adet Havuç
- 4 adet Patates
- 2 adet Defne yaprağı (varsa)
- 3 Diş sarımsak
- 3 adet Domates
- 1.5 adet Limon
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
-
Yapılışı
-
1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
2-Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
3-2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
4-Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
5-Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
6-Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
7-En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
8-Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
9-Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.
-
1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.