Balık Buğulama tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5-2 Kg. balık (iri balık)
    • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • 3 adet Kuru soğan
    • 3 adet Havuç
    • 4 adet Patates
    • 2 adet Defne yaprağı (varsa)
    • 3 Diş sarımsak
    • 3 adet Domates
    • 1.5 adet Limon
    • Maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. 1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
      2-Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
      3-2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
      4-Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
      5-Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
      6-Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
      7-En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
      8-Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
      9-Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin.