Tavuklu güveç Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu güveç
-
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 orta boy patates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 1 küçük kase bezelye
- 2 kaşık margarin
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
-
Yapılışı
-
Tavuk, patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.
Tencereye margarin koyun ve tavuğu 5 dakika kavurun. Diğer malzemeleri ekleyin ve 10 dakika pişirin.
1 çay bardağı su ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Tek kişilik güveç kaplarına paylaştırın.
Arzuya göre üstüne 1 dilim kaşar peyniri koyun ve güveçlerin ağzı kapalı biçimde orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
-
Tavuk, patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.