Tavuklu güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğsü
    • 3 orta boy patates
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet havuç
    • 1 küçük kase bezelye
    • 2 kaşık margarin
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk, patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.

      Tencereye margarin koyun ve tavuğu 5 dakika kavurun. Diğer malzemeleri ekleyin ve 10 dakika pişirin.

      1 çay bardağı su ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Tek kişilik güveç kaplarına paylaştırın.

      Arzuya göre üstüne 1 dilim kaşar peyniri koyun ve güveçlerin ağzı kapalı biçimde orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.