Kaymaklı ayva tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kaymaklı ayva tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet ayva
    • 100 gram kaymak
    • 750 gram toz şeker
    • 4 adet karanfil
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Yapılışı

    1. Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye ayıralım. Çekirdek yataklarını çıkartalım. Bir fırın tepsisine dizelim. Gıda boyasını suda çözelim. Ayvaların üzerine toz şekeri ve suyu gezdirelim. Karanfilleri ayvaların ortasına koyalım. 80-90 derece sıcaklığa ayrladığımız fırına sürelim. İki saatin sonunda ayva rengini ve kıvamını alacaktır. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğutalım. Ayvaların üzerine kaymak yerleştirelim. Mevsim meyveleri ile birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.