Çikolatalı  parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • Çeyrek su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı elma suyu
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı krema
    • 90 gram bitter çikolata
    • 1 çorba kaşığı krema
  • Yapılışı

    1. Tereyağını tencereye alalım. Çeyrek su bardağı toz şekeri ve yarım su bardağı elma suyunu katalım.

      Şeker eriyene dek kaynamayacak biçimde olacak, ocakta tutalım. Daha sonra tencereyi ocaktan alalım.Çırpılmış yumurta sarılarını ilave edelim.

      Yumurta aklarını da ayrı bir kapta çırparak tencereye ekleyelim.Kremayı çırpıp kalıplara bu karışımı dökelim.

      Buzluğa alıp 1 gece bekletelim. Ertesi gün, bitter çikolatayı, 1 çorba kaşığı kremayla birlikte benmari usulü eritelim.

      Kalıptan tabağa ters çıkardığımız parfenin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.