İç pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram kuzu ciğeri
    • 1 adet küçük boy soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1.5 su bardağı sıcak su
    • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Soğanı küçük küçük doğrayıp, tereyağında kavuralımn. Minik minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip kavuralım.

      Ardından, yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyelim. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayalım ve kısık ateşte pilavı pişirelim.

      Ayrı bir yerde de dolmalık fıstık ve kuş üzümünü 1 çorba kaşığı sıvıyağla kavuralım. Ocaktan aldğımız pilava, yenibahar, fıstık ve üzümleri ekleyelim. İyice harmanlayarak servis yapalım. Afiyet olsun.