Tahinli çörek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yufka
    • 1 su bardağı tahin
    • 2 kahve fincanı toz şeker
    • 3 kahve fincanı ceviz içi
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • 1 çorba kaşığı susam
  • Yapılışı

    1. Yufkayı düz bir zemine serelim. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayalım. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri ve cevizin yarısını eşit miktarda serpiştirelim. Yufkayı ikiye (boşta kalan kısmı tahinli kısmın üzerine gelecek şekilde) katlayalım.

      Kalan tahin, ceviz ve şekeri de aynı şekilde katladığımız yufkanın üzerine yayalım. Yufkayı beş parmak eninde ve 20-25 cm. uzunluğunda olacak biçimde yanlardan katlayalım.

      Üzerine yumurta sarısını sürelim. Susam serpip, 200 derece fırında pişirelim.

      Dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.