Tavuk dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet
    • 4 adet tavuk budu
    • 200 gram tavuk kıyması
    • 100 gram antepfıstığı
    • 4 çorba kaşığı tavuk harcı
    • 1 adet yumurta
    • 100 gram kaşar peyniri
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • Tuz, karabiber, susam
  • Yapılışı

    1. Tavuk butlarının kemiklerini çıkartalım. İkiye bölüp inceltelim. Tavuk kıymasının içine tavuk harcı, yumurta sarısı, margarin, rendelenmiş kaşar peyniri ve antepfıstıklarını ekleyip yoğuralım. Tavuk etlerini düz bir zemine yayalım. Üzerlerine tuz ve karabiber serpelim. İçlerine hazırladığımız harcı paylaştıralım. Etleri rulo halinde saralım. Ruloların üzerlerine yumurta beyazı sürerek susama bulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında susamlar kızarana kadar pişirelim. Daha sonra da sıcak olarak servis yapalım.