Lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 12 yaprak lazanya
    • 250 gram kıyma
    • 2 adet kuru soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 2 adet domates
    • Tuz, karabiber
    • sıvıyağ
    • Beşamel sosu için
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı su
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber, muskat cevizi
    • sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Tavayı ocağa alıp içerisine sıvı yağı dökelim. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuralım. Üzerine kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave edelim. Kıymayla bu karışımı yoğurup harcı hazır hale getirelim. Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alalım. Unu ilave edip çırpma teliyle karıştırarak kavuralım. Daha sonra üzerine süt döküp hızlıca karıştıralım. Tuzunu, karabiberini, muskat ve cevizini koyup, akıcı bir kıvam elde edelim. Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemine yaprak lazanya koyalım. Üzerine kıymalı harçtan koyup onun da üzerine beşamel sosundan döküp biraz da rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar yapalım. Son koyduğumuz hamurun üzerine sadece rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Daha sonra 170 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.