Ahududulu peynirli pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ahududulu peynirli pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 15 adet kepekli bisküvi
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 3 adet yumurta
    • 1 kutu labne peynir
    • 2 paket krem şanti
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 4 yaprak jelatin
    • Yarım su bardağı sıcak su
    • 1 su bardağı ahududu
    • Süslemek için
    • Taze ahududu veya böğürtlen
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri iri parçalar halinde kıralım. 2 çorba kaşığı margarini eritip bisküvileri karıştıralım. 20-22 santimetre çapında yuvarlak ve kelepçeli bir kabın dibini ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayalım. Bisküvili karışımı yerleştirelim ve iyice bastıralım. Ardından labne peyniri ve toz şekeri karıştıralım. 2 paket krem şantiyi, 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpalım ve peynirli karışıma ekleyelim. Jelatin yapraklarını, yarım su bardağı sıcak su içinde eritelim ve karışıma ekleyelim. Bu karışımın yarısını başka bir kaba alalım. Kalan kısmına ahududuları ekleyelim ve iyice karıştıralım. Dibine bisküvileri yerleştirdiğimiz kalıba bir kat beyaz karışımdan dökelim ve buzdolabına koyalım. Donduktan sonra üzerine tekrar karışımdan dökelim ve tekrar donduralım. Kremalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. En son olarak 3 saat buzdolabında tuttuktan sonra ahududu ve böğürtlenle süsleyelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.