Nohutlu piliç tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet piliç göğüs (derisiz)
    • 1 adet limon
    • 2 çorba kaşığı kimyon
    • 9 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 su bardağı maydanoz (doğranmış)
    • 10 adet taze soğan (ince doğranmış)
    • 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
    • 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    • 800 gram konserve nohut (süzülmüş)
    • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yapılışı

    1. Piliç göğüsleri inceltin. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Diğer yarısını dilimleyin. Limon suyu, kimyon ve 3 çorba kaşığı yağı karıştırın, etlerin her tarafını bu karışımla iyice kaplayın. Göğüs etlerini bir tavada, 3 çorba kaşığı yağ ile her iki taraflarını yüksek ateşte 5- 6 dakika pişirin. Etlerin pişmesine yakın biraz maydanoz serpin. Kalan limon sulu karışımı ve şekeri tavaya ilave edip, kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Başka bir tavada taze soğan, sarımsak ve kırmızıbiberi karartmadan soteleyin. Nohut, limon kabuğu ve kalan maydanozu ilave edip, harmanlayın ve yavaşça ısıtın. Pilici nohutlar ile birlikte servis yapın.