Hardal soslu tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 4 parça kemiksiz tavuk göğsü
    • 1 kahve fincanı soya sosu
    • 1 yumurta
    • isteğe bağlı un
    • hardal(ama göğse yetecek kadar)
    • susam
    • kırmısızı biber
    • tuz
    • kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Tavuk etleri ilk önce soya sosuna bulayın.Daha sonra una bulayın una bulandıktan sonra hazırlamış oldugumuz sosa bularız.Susamlarada buladıktan sonra kızgın yağda nar gibi kızartırız.
      Kızartılan etleri ayrı bir kaba olarak üzerlerine kaşar peynirini yerleştiririz.Daha sonra 200'C lik fırına sürerek 10-15 dk pişiririz. Sos'un hazırlamak için hardal ve yumurtaları ,kırmızı biberi derin bir kapta çırparak hazırlarız...

      Bize bu tarifi Adanadan yollayan Buse hanıma teşekkür ederiz.