Erik reçeli Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Erik reçeli
-
Malzemeler
- 1 kg 250 gram erik
- 1.5 kg şeker
- 1 kg su
- Yarım limon suyu
-
Yapılışı
-
Erikler iyice yıkandıktan sonra arzuya göre kabukları soyularak yada kabukları ile haşlanır. Haşlama sonrası şeker su ve yarım limon suyu ayrı bir tencerede 5 dk. kaynatılır. Erikler şekerli suyun içine ilave edilir. 25 dakika kaynatılınca reçelimiz servise hazırdır.
Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Nur Hanıma teşekkür ederiz.
-
Erikler iyice yıkandıktan sonra arzuya göre kabukları soyularak yada kabukları ile haşlanır. Haşlama sonrası şeker su ve yarım limon suyu ayrı bir tencerede 5 dk. kaynatılır. Erikler şekerli suyun içine ilave edilir. 25 dakika kaynatılınca reçelimiz servise hazırdır.