Tavuk baget tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet tavuk baget
    • (kücük tavuk butları oluyor)
    • 1 yemek kasıgı salca
    • 3 dis sarımsak
    • karabiber
    • tuz
    • kekik
    • istediginiz baska baharat varsa ekleyin..
    • istege göre sıvı yag
    • Servis icin
    • 1 domates
    • Paprika biberi
    • aluminyüm kagıdı
  • Yapılışı

    1. Tavukları iyice yıkayiın.Derileri isterseniz ayıklayın.Ben ayıklamıyorum ama sıvı yagda koymuyorum bu yüzden..
      Ayrı bir kapta salcayı karıstırın, sarımsagı ezin ve icine ekleyin, sonrada baharatları koyun.Tavukları bu karısıma iyice bulayın ve fırın tepsisine dizin.(Tepsinin altını biraz yaglayın.) 200 derecede fırında tavugu pisirin. Pisen tavukları alın, kemik uclarını alümninyum kagıdı ile kaplayın (tutulan yeri) ve servis tabagına saat gibi, aluminyum tarafı dısa bakacak sekilde koyun. Domatesi gül seklinde yuvarlayarak kesin.Paprikalarıda iri iri küp seklinde dograyın.Tabagın ortasına önce paprika sonrada domatesi koyun görüntü cok güzel. Tavukların tadıda. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Uşaktan yollayan Gülsün doğan hanıma teşekkür ederiz.