Mantarlı omlet tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • Mantarlı sos için
    • 350 gram mantar
    • 3 çorba kaşığı tereyağ
    • 1.5 çay kaşığı karabiber
    • Beşamel sos için
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı kaynar süt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarim çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Mantarları bol suda yıkayıp süzdürün.Büyük olanları dörde, orta boylu olanları ise ikiye kesin.Küçük olanları kesmeyin.

      Terayağını orta ateşte kızdırın.İçine tuz ,biber ektikten sonra mantarları ilave edip sık sık karıştırarak öldürün.Tavadaki mantarları kevgirle ayrı bir yere alın.

      Bir başka yerde beşamel sosu hazırlayın.Bunun için tereyağını orta ateşte kızmaya başlayınca içine unu ekleyerek çırpma teli ile bir iki dakika karıştırıp unu öldürün.

      Karıştırmaya ara vermeden sütü ekleyin.5 dakika daha yoğunlaşana dek pişrin.

      Tencereyi ateşten alıp içine tuz,karabiber ve hindistan cevizini de ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak baharatının yedirin.

      Mantarları sosun içine karıştırarak ilave edin.

      Normal tavada yumurta omleti pişirin.Katılaşınca mantarlı harcı boşaltın.

      Pişince ikiye katlayarak servis tabağına aktarın.