Fırında kabak mücver böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında  kabak mücver böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 3 adet yufka
    • Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı
    • 4-5 dal taze nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • 2 yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • Herhangi bir peynir
  • Yapılışı

    1. Kabaklarımızı bir güzel rendeleyip ,yumurta ,süt ,baharatlar ve yağ ile karıştıralım.

      Taze nane yapraklarımızı da minik minik doğrayıp ilave edelim.

      Ardın dan yufkalarımızın 2 tanesini hemen açmadan katlıyken rulo haline getirip bıçak ile ince ince kesin.Oluşan kırpık yufkaları yumurtalı kabak karışımına ekleyip karıştırın.

      Dilerseniz yufkaları ekledikten sonra da yufka ve harcın durumuna gore sütü ve yağı biraz azaltarak kullanabilrsiniz.Özellikle ince ve kalın yufka arasında fark vardır.

      Son yufkamızı da yağlı kağıt serdiğimiz diktörtgen tepsimize yayalım.Bu kısım en alt tabakayı oluşturacaktır.Yan tarafından fazlalıklarını alarak onlarda harcımızla karıştıralım.

      Ardından kabaklı yufkalı karışımı tepsideki yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım.

      175 derece fırnda 5-10 dk. pişirelim.Sonra da üzerine tulum ,kaşar ,teneke peyniri karışımı veya herhangi biri ile hertarafını örtecek şekilde üzerine rendeleyelim.

      Peynirlerimiz iyicene kızarıp böreğimiz de şişip kabarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.