Çerkez tavuğu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk
    • 3-4 dilim ekmek içi
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 su bardağı ceviz içi
    • 2 çay kaşığı kırmızı biber
    • 1-2 diş sarımsak
    • 4-5 dal maydanoz
  • Yapılışı

    1. Tavuğun iç organlarını çıkartıp alazlayıp bol su ile yıkayın.

      Büyük bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlayın.Haşlama esnasın da çıkan köpüğü kevgir ile alın.

      Tuzunu koyun ve pişmesini bekleyin.

      Haşlanın ca ayrı bir kaba alıpetlerini tiftikliyerek karabiber serpin.

      Ceviz için havan da dövün.Bir tepsi içine koyup hafif ateşte kırmızı biber serperek 10 dakika kadar elle bastırıp karıştırın.

      Böylece tepsinin yanına toplanan yağı fincana koyun.

      Tepsinin içindeki yağsız cevizi ıslatılmış ekmek içi ile kıyma makinesinden geçirin.Çukur bir kapta ezilmiş sarımsak biraz tuz ve alabildiği kadar tavuk suyu ile karıştırın.Muhallebi kıvamında bir sos elde edilir.

      Tavuk etlerini servis tabağınba yayın.Üzerine bir kepçe tavuk suyu gezdirin.Karabiber serpin.Cevizli sosu etlerin üzerine kapatın.

      Servis tabağının üzerine maydanoz dalları yarım kahve kaşığı kırmızı biber ve en son ceviz yağını gezdirin.