Çikolatalı kat kat pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolatalı kat kat pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 225 gram çilek veya donmuş bir meyve
    • Yarım su bardağı tereyağ (115 gr.)
    • 2.5 su bardağı tozşeker(500 gr.)
    • 3 yumurta
    • 1 yemek kaşığı vanilya
    • 75 gram eritilmiş bitter çikolata
    • 275 gram un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım su bardağı kaymak
    • Çikolata rendesi ya da damla çikolata
    • Çikolatalı ganaş için
    • 2 su bardağı çırpılmış krema
    • 500 gram bitter çikolata
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Fırını ısıtın.2 adet 23 cm. lik kek kalıbınıyağlayın ve tabanına kakao serpin.

      Çilekleri blendırdan geçirin.Mikserde tereyağı şeker ve vanilya ile yumurtayı çırpın.Hızını azaltıp çikolatayıda katın.

      Bir kasenin içine unu kabartma tozu ve tuzu koyun.Mikser düşük hızda iken sırası ile unlu karışımı azar azar ilave edin.Sonra çilke püresini ilave edip 1 dk. çırpın.

      Bu karışımı iki kalıba paylaştırın.30-35 dk. pişirin.10 dakika soğutun.

      Krema için tencerede kremayı ısıtın.Karıştırarak kaynatın.Ateşten alıp çikolatayı ekleyin.Vanilyayıda ekleyin pürüzsüz bir kıvam elde edin.Bir kase içinde buzdolabına koyun.10 dk. bir karıştırarak bir saat bekletin.

      Servis tabağının üzerini bir kat krema ile kaplayın.Sonra ganaj kremasının birazını yayın.Sonra keki koyup kalan kremayı sürün.Diğer katıda aynı şekilde yapıp süsleyerek servis yapın.