Lokma Tatlısı  tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 30 gram maya
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım çay bardağı zeytin yağı
    • 1 litre ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Derin bir kaba un, maya, toz şeker, zeytinyağı ve 1 çay bardağı ılık su konularak iyice karıştırılır ve mayalanması için dinlenmeye bırakılır. Mayalanınca tekrar karıştırarak yağın içerisine batırılmış bir kaşık yardımı ile fındık büyüklüğünde parçalar alınarak direk kızgın yağın içerisine atılır. Kızaran hamurlar yağdan çıkartılıp soğuk şerbetin içerisine konularak 2-3 dk. Kadar şerbet çekmesi sağlanır ve sonra şerbetten çıkartılarak servis edilir. Afiyet olsun.

      Şerbet malzemeleri ve yapılışı:
      4 su bardağı toz şeker, yarım limonun suyu ve 4 su bardağı su küçük bir tencerede iyice kaynatılarak soğumaya bırakılır.