Kabak Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kabak Tatlısı
-
Malzemeler
- 2 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su ve 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı su
- 6 adet karanfil
-
Yapılışı
-
Kabağın kabuğu soyularak içi temizlenir ve 12 eşit parçaya kesilir.
kabaklar tabanı geniş ve düz bir tencere dizilerek üzerine toz şeker ve karanfil konulup 1 saat kadar bekletilir, su ilave edilerek ocağa alınır ve kısık ateşte kabaklar yeterli yumaşaklığa ulaşıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Üzerine ceviz dökülerek servis edilir. Afiyet olsun
-
Kabağın kabuğu soyularak içi temizlenir ve 12 eşit parçaya kesilir.