Yalancı Tavuk Göğüsü Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yalancı Tavuk Göğüsü
-
Malzemeler
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket margarin (50gram kadar ayrılabilir)
- 1 paket vanilya
- 1 Adet damla sakızı
- Tarçın
-
Yapılışı
-
Yağ bir tencereye konur. Üzerine un ilave edilir. Yağ eriyene kadar un kavrulur. Yağ eridikten sonra süt, şeker, vanilya ve damla sakız ilave edilir.
Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır. Daha sonra mikserle iyice çırpılır.
Çırpıldıktan sonra bekletmeden (üzerinin kaymak tutmaması için) yayvan kaba boşaltılır.
Üzerine tarçın serpilir. Buzdalabında bekletilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
-
Yağ bir tencereye konur. Üzerine un ilave edilir. Yağ eriyene kadar un kavrulur. Yağ eridikten sonra süt, şeker, vanilya ve damla sakız ilave edilir.