Peynirli Jambonlu Krep tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • Un
    • Süt
    • 12 dilim jambon
    • 12 dilim taze kaşar peynir
    • 1 domates
  • Yapılışı

    1. 3 çorba kaşığı un bir kaba alınır, bir bardak sütle birlikte ezilir, çırpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır.İçine bir çimdik tuz ve şeker katılır.

      Yapışmaz bir tava (teflon) hafifçe yağlanır ve içine bir kepçe krep hamurundan dökülür.

      Tava sallanarak hamurun tavanın yüzeyine eşit olarak yayılması sağlanır, altı pembeleşince tersi çevirilir. Pişince tavadan alınıp bir kenara koyulur. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.

      Domates dilimlenir yada küp küp doğranır. Yaklaşık 11 adet olacak olan kreplerin ortasına domatesler bölüştürülür. Zerlerine jambon ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Arzuya göre biraz karabiber serpilir.

      Tüm krepler bu şekilde hazırlandıktan sonra bir fırın tepsisine dizilip sıcak fırına atılır ve kaşar peynir eriyene kadar ıstılır. Sıcak servis yapılır