Hünkar Beğendi tarifi
  • Malzemeler

    • 6 Patlıcan
    • 1 çk un
    • 1 çk yağ
    • 2 çk kaşar rendesi
    • 1 sb süt
    • 1 çk maydonz tuz,karabiber
    • - KEBAP İÇİN:
    • 1 kg kuşbaş et
    • 2 soğan
    • 2- 3 domates
    • 2 çk yağ tuz,karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince ince doğradıktan sonra et ve yağ ile kavurun.

      Soyulmuş ve doğranmış domatesle karıştırın.2- 3 sb su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Baharatlandırın.

      Bu arada ocakta patlıcanları közleyin.Közleme işleminden önce birkaç yerinden delin.

      Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup limonlu suya atın ki patlcanlar kararmayıp olabildigince açık renkte kalsın.

      10 dk sonra limonlu sudan aldıgınız patlıcanları yıkayın ve ince ince kıyın.

      Yag ve unu hafifce kavurun.Patlıcanları,sütü ve rende kaşarı ekleyip pişirin.Baharatlandırın ve daha sonra püre ve kebabı tabağa yerleştirip servis yapın.