Havuç püresi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Havuç püresi
-
Malzemeler
- 1 kg havuç
- ½ adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 250 gram yoğurt
- Tuz
-
Yapılışı
-
Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra tuzlu suda haşlanır. İyice yumuşadıktan sonra tencereden alınır ve ezilerek püre haline getirilir.
Ardından içine bir çay bardağı zeytin yağı, ½ adet limonun suyu, 2 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzeri düzeltilir. Soğuyunca üzeri kırmızı pul biber ve zeytinle süslenerek servis yapılır.
-
Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra tuzlu suda haşlanır. İyice yumuşadıktan sonra tencereden alınır ve ezilerek püre haline getirilir.