Patatesli poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 yumurta akı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 4-5 bardak un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • İç Malzeme
    • 3 adet haşlanmış patates
    • Tuz
    • Karabiber
    • Üzeri için
    • Yumurta sarısı
    • Galete unu
  • Yapılışı

    1. Yumurta akı, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt derince bir kapta karıştırılır. Tuz, kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulur.
      Haşlanmış patateslere tuz ve karabiber eklenip bir çatal yardımıyla ezilir.
      Yapılan hamurdan koparılan küçük parçaların içine hazırlanan iç malzemeden konularak yarım ay şeklinde poğaçalar hazırlanır. Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp galete unu serpilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
      Afiyet olsun.

      Elif korkmazel