Sana çaylı keki tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı demli ılık çay
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 125 gram Sana Hamurişi
    • 2 su bardağı un
    • 3 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 paket kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 170 °C'de ısıtın. Kare veya yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Sana Hamurişi?ni eritin, ılımaya bırakın.

      Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karıştırın. Şekerle yumurtaları mikserin orta hızında 3 dakika çırpın. Sana Hamurişi?ni ve demli çayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız unlu karışımı da ilave ederek 1 dakika daha çırpın.

      Hamuru kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.

      Not: Keklerinizi pişirirken ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Açtığınız takdirde fırının ısısı değişeceğinden kekiniz kabarmayacaktır.