Tavuklu Krep (toyuqlu krep) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu Krep (toyuqlu krep)
-
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 300 gram kaşar peyniri rendesi
- 30 gram Sana
- Aldığı kadar karabiber
- 1 su bardağı un
- 300 gram piliç göğsü
- 1 yemek kaşığı Sana Yağı
- 1 yemek kaşığı taze soğan(ince kesilmiş)
- 1 çay kaşığı nane
- 2 adet yumurta sarısı
- Aldığı kadar tarhun
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rende kaşar
- 1 çay kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Ön hazırlık olarak tavuk etlerini zar şeklinde doğrayın. Arpacık soğanını ince ince kıyın yumurta sarılarını ayrı ayrı çırpın. Fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.
Krep hamurunu hazırlamak için süt ve yumurta sarısını birlikte çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve pütürler kaybolana kadar çırpmaya devam edin.
Bir kapta Sana'yı eritin. Krep hamuruna eritilmiş Sana, karabiber, tarhun, taze nane ve kekik ilave edip karıştırıp, hamuru bir kenarda bekletin. Harcını hazırlamak için Sana?yı bir tavada eritin. Yağ kızınca tavuk etleri ve soğanı çevirip tavayı ateşten alın.
Peyniri ve taze soğanı katıp, karıştırın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin. Harçtan geriye kalan maydanoz, tuz, tavuk suyu ve kremayla birlikte blender'a koyup pütürsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Blenderda ki karışımı ufak bir tencereye alıp ağır ateşte 3 dakika pişirin.
Yumurta sarısını sürekli karıştırarak yavaş yavaş sosa ekleyin. Tavuğun bulunduğu kaba peyniri, taze soğanı, kalan yumurta sarısını da ilave edip iyice karıştırın.
Krepleri tavaya dökün ve tavanın kaplanmasını sağlayın. Her iki yüzü de kahverengi olacak şekilde alt üst ederek pişirin.
Her bir krebin içine 4 çorba kaşığı tavuklu harçtan koyun ve sarın. Üzerine rende kaşar serpin. Fırına sürüp, sıcak servis yapın.
-
Ön hazırlık olarak tavuk etlerini zar şeklinde doğrayın. Arpacık soğanını ince ince kıyın yumurta sarılarını ayrı ayrı çırpın. Fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.