Pastırmalı Yumurta tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yumurta
    • 2 adet orta irilikte soğan
    • 3 kaşık yağ
    • 100 gram pastırma
    • Yeterince tuz ve kırmızı biber
    • 1 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. 1. Bir sahana iki kaşık yağ ve halkalar halinde kesilmiş soğanlar atılarak ateş üzerinde öldürülür. Kırmızı biberi ilave edilir, karıştırılır.
      2. Bu karışıma yüz gram pastırma ince dilimler halinde kıyılarak döşenir. Suyu sahanın üzerine gezdirilerek dökülür. Sahanın kapağı kapatılır, üç beş dakika pişirilir.
      3. Sahanın kapağı açılır, yumurta kırılacak yerler aralanır. Yumurtalar kırılır. Pastırmaların tuzu azsa tuz ve kırmızı biber serpilir, hepsinin üzerine parmak uçlarıyla az su serpilir. Kapağı kapatılarak yumurtaların üzeri beyazlanacak kadar ateşte pişirilir. Hemen indirilir, servis yapılır.