Kremalı karnabahar çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kremalı karnabahar çorbası
-
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 orta boy soğan, doğranmış
- 1 büyük havuç, doğranmış
- 1 orta boy kase haşlanmış karnabahar çiçekleri
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Blendır için
- ¾ bardak light krema
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- ½ su bardağı sevdiğiniz rendelenmiş peynir
- tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
- Garnitür için
- Kıtır kıtır ekmek
- Etimek
-
Yapılışı
-
Orta boy bir tencerede, orta-yüksek ateşte zeytinyağını dökün.
Soğan ve havucu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
Daha sonra minik minik böldüğümüz karnabahar çiçeklerini ekleyip 3-4 dk. soteleyelim.
Tavuk suyumuzu ekleyip çorbanın kaynamasını sağlayalım.
Daha sonra ateşin altını kapatıp
peynirlerimizi ve kremamızı ekleyip blendırdan geçirip prüzsüz bir kıvam elde edelim.
Kıtır kıtır ekmekler (isteğe bağlı) ile süsleyip ve keyfini çıkaralım!
-
Orta boy bir tencerede, orta-yüksek ateşte zeytinyağını dökün.