Ispanaklı lazanya  tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram Lazanya yaprak
    • Dolgu için
    • 350-400 gram ıspanak
    • mantar
    • 1 büyük soğan
    • 1 orta boy havuç
    • tuz
    • 5-6 diş sarımsak
    • Karabiber
    • Maydanoz
    • Krem peynir
    • Mozzarella peyniri veya parmesan
    • Beşamel sosu için
    • 150ml yağ
    • 150 gram un süt
    • tuz
    • 1 / 2 çay kaşığı hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Havuç,sarımsak, mantar ve soğanı yıkayıp temizleyip kesin.

      Ispanakları yıkayıp doğrayın.Tavamızın içine ıspanakları ,soğanı, sarımsakları, havuçları koyup tuz ve karabiber ile tatlandıralım.En son kıyılmış maydanoz da ilave edelim.

      Ispanaklar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.İçine krempeyniri ilave edip karıştıralım.

      Bu arada lazanya yapraklarını üzerinde yazdığı şekilde pişirelim.

      Beşemal sos için un ile yağı kavurup sütünü ekleyelim.Muhallebi kıvamını alınca da tuz ve karabiberi ekleyelim.

      Lazanyamız için bir kat beşamel bir katta ıspanaklı harcımızdan koyalım.Üstüne gene lazanya yaprağı kapatalım.Bu işlemi lazanya yaprakları bitene dek tekrarlayalım.En son lazanya yaprağının üzerine beşamel sosu sıvazlayıp mozerella ve parmesan peyinrini ilave edelim.

      Lazanyamızı 200 derecede peynirlerin üstü kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun.