Lahmacun tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı kuru aktif maya
    • 0,5 tatlı kaşığı şeker
    • 1 +1 / 2 bardak ılık su
    • 4,5 su bardağı un
    • Hamur fırçalamak için
    • az yağ
    • İç harç için
    • 1 kilo kıyma veya kuzu eti
    • 1 büyük soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1.5 su bardağı taze kıvırcık maydanoz
    • 1 su bardağı taze nane
    • 1 orta boy domates
    • 1 tatlı kaşığı biber
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
    • 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
    • Tuz kendi zevkinize göre
    • 1 limon suyu
  • Yapılışı

    1. Küçük bir kapta maya ve şekeri 1 / 2 bardak sıcak su ile iyice karıştırın, kapağını kapatın ve kabaran dek bekleyin.Tercihen sıcak bir yerde beklerse daha iyi sonuç alırsınız.

      15 dakika kadar bekletince bol köpüklü olmasını sağlayabilirsiniz.

      Daha sonra unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Üzerini bir kapakla kapatıp iki kat olana dek yani yaklaşık bir saat hamuru dinlendirin.

      Daha sonra kapağını açıp yumruklayın.Rulo şekli verip iri parçalar halinde kesip her parçayı yuvarlayın.Yaklaşık 10-12 adet olmalıdır.

      Bu arada da fırınınızı açıp ısıtmaya başlayın.

      Bu lahmacun hamurlarınıda 20 dakika bu şekilde dinlendirin.

      Bu arada iç harç için sarımsak ve soğanı doğrayıcıdan geçirin.Tereyağında pembeleştirin.

      Büyük bir kap için ince kıydığınız maydanozları, kıymayı, minik minik kestiğiniz domatesleri biber, tuz, kimyon, limon suyu, kırmızı biberi, soğanı iyice yoğurarak harmanlayın.

      Lahmacun hamurlarını güzelce açıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye güzelce yerleştirin.Kıymalı harcı güzelce yayıp fırında pişirin.Afiyet olsun.