Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Zeytinyağlı kuru bakla ezmesi tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuru bakla
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 2 adet soğan
    • 1 kaşık toz şeker
    • Yarım limon
    • Maydanoz
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye yağı ve doğranmış soğnaı koyup öldürün.

      İçine 3-4 su bardağı su koyup kaynatın.Akşamdan ıslatılmış baklaların suyunu süzüp ilave edin.

      Yumuşayınca limon suyu tuzu ve şekeri koyun.
      Baklalar ezilecek hale gelince biraz sulu olarak ateşten alın.

      Süzgeçten geçirip ezin.Servis tabağına koyup zeytinyağ ve limon gezdirip süsleyin.Afiyet olsun.