Fırında kıymalı kabak dolması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında kıymalı kabak dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 5 kabak (küçük boy)
    • 450 gram kıyma
    • 50 gram yuvarlak taneli pirinç
    • 1 büyük soğan
    • 6 yemek kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1/2 dal maydanoz
    • Dereotu
    • Beşamel sos (arzuya göre)
    • 100 gram kaşar peyniri
    • 80 ml sızma zeytinyağı
    • tuz ve karabiber
    • kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. 1 adet soğanı yemeklik doğrayın.Yağda kavurup kıymayıda ilave edin.Kıymayıda kavurup salçaları karıştırın.Dereotu ve maydanozuda kıyın.Onlarla birlikte baharatını ayarlayın.

      Bu arada pirinçleri kaynar suda 9-10 dk. pişirip süzüp.Onlarıda ilave edip ocağın altını kapatın.

      Kabakları ikiye kesip içlerini çıkartın.Kıymalı harcı doldurun.Fırın kabınıza yerleştrip içine bir miktar sıcak su dökün.Üzerini folya ile kapatıp 200 derecede 10 dk. pişirin.

      Bu arada 300ml. süt ile beşamel sosunuzu hazırlayın.Kabakların üzerine döküp kaşar peyiniri rendeleyin.Kaşarlar iyice kızarınca servis edin.Direk beşamel sos koymadan da kaşar rendeleyebilirsiniz.Afiyet olsun.