Brokolili yeşil pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kaşık tereyağ
    • 2 adet havuç (doğranmış)
    • 1 adet soğan (doğranmış)
    • 1 tatlı kaşığıkurutulmuş biberiye (ufalanmış)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/4 çay kaşığı karabiber
    • 1.buçuk bardak pirinç
    • 2 su bardağı (500 ml) sebze suyu veya
    • tavuk suyu
    • 4 su bardağı (1lt) küçük brokoli çiçeği
    • 1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Büyük bir tencerede, tereyağını orta-yüksek ateşte eritip; havuç, soğan, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin.

      Yumuşayana kadar karıştırarak pişirin, yaklaşık 5 dakika yeterlidir. Pirinci ilave edip 3-4 dakika kavurun.Daha sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.Brokoli çiçeklerinide katıp tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dk. pirinç suyunu çekene dek pişirin.

      Brokoliyi hazırlamak için yıkayıp çiçeklerine ayırıp kaynamış suda 5-10 dk. pişirmeniz yeterlidir.Afiyet olsun.