Baharatlı Mantı Makarna Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Baharatlı Mantı Makarna
-
Malzemeler
- 1 Paket mantı makarna(Diğer şekillerde olabilir)
- 1 Tatlı kaşığı domatesli soğanlı çeşni
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı kırmızı biber
- 1 Tatlı kaşığı pulbiber
- 1 Tatlı kaşığı sumak
- 1 Yemek kaşığı kuru nane
- Yarım demet maydonoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Arzuya göre tuz
- Üzeri için
- Yarım kgyoğurt
- 2 Diş ezilmiş sarımsak
- 4 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Tatlı kaşığı biber salçası
-
Yapılışı
-
İlk olarak tenceremize, yağı ve salçayı bir miktar suyla ezip, kavuruyoruz. Daha sonra, çeşnimizi, karabiber, pulbiber, sumak, kırmızı biber, tuz ve nanemizi de ilave ediyoruz. Burda farklı olan makarnamızı tıpkı pilav gibi süzmeden yapmamız. Hazırlanan baharat karışımızın üzerine, 1 litre kaynamış su koyunuz, ve makarnalarımızı kaynayan suya ilave ediniz.(Su boyu tıpkı pilavdaki gibi makarnanın üzerini örtecek kadar olacak.) Ve arada karıştıra karıştıra makarnanın suyunu çekmesini bekleyiniz. Makarnamız piştikten sonra servis tabağına alınız. Üzerine sarımsak ezmesi ilave edilerek çırpılmış yoğurdu dökünüz. Daha sonra sıvıyağla pişirdiğimiz biber salçası yada arzuya göre normal salçayı yoğurdumuzun üzerine gezdiriniz. Afiyet olsun...(Baharatlarını arzuya göre az yada çok koyabilirsiniz.)
Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Mehtap hanıma çok teşekkür ederiz.
-
İlk olarak tenceremize, yağı ve salçayı bir miktar suyla ezip, kavuruyoruz. Daha sonra, çeşnimizi, karabiber, pulbiber, sumak, kırmızı biber, tuz ve nanemizi de ilave ediyoruz. Burda farklı olan makarnamızı tıpkı pilav gibi süzmeden yapmamız. Hazırlanan baharat karışımızın üzerine, 1 litre kaynamış su koyunuz, ve makarnalarımızı kaynayan suya ilave ediniz.(Su boyu tıpkı pilavdaki gibi makarnanın üzerini örtecek kadar olacak.) Ve arada karıştıra karıştıra makarnanın suyunu çekmesini bekleyiniz. Makarnamız piştikten sonra servis tabağına alınız. Üzerine sarımsak ezmesi ilave edilerek çırpılmış yoğurdu dökünüz. Daha sonra sıvıyağla pişirdiğimiz biber salçası yada arzuya göre normal salçayı yoğurdumuzun üzerine gezdiriniz. Afiyet olsun...(Baharatlarını arzuya göre az yada çok koyabilirsiniz.)