Fırında Lahana tarifi
  • Malzemeler

    • 1 küçük boy beyaz lahana
    • 250 gram kıyma
    • 2 soğan
    • 2 domates
    • 45 gram margarin
    • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz ve karabiber
    • Süsleme için
    • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Yapılışı

    1. Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

      Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

      Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin.

      Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.

      Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.