Çıtır tavuk kanat  tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet tavuk kanat
    • Tavuk eti marine için
    • 10ml soya sosu(2 tatlı kaşığı)
    • 1 çay kaşığı zencefil tozu
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • Bandırmak için
    • 1 yumurta
    • Çıtır kaplama için
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım su bardağı mısır nişastası
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • Pulbiber
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Öncelikle tavuk kanatlarını bir tezgahta bacak bölümlerini keserek 3 parçaya ayırıyoruz.En alttaki etsiz kısımları kullanmıyoruz.

      Böylelikle 5 kanattan 10 adet parça elde ediyoruz.

      Tavuk etlerimizi marine etmek için bir kap içierisine alıp üzerine soya sosu ,zencefil ve sarımsak tozunu ilave edip güzelce elimizle yediriyoruz.Sarmısak tozu yok ise 2-3 diş sarımsağı ince ince kesip katın.Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

      Bu arada çıtır kaplama için bir kap içine yarım bardak un ve nişasta ile sarımsak tozu ve isteğe göre pulbiber ilave ediyoruz.

      Yarım saat beklettiğimiz tavuklarımızı suda yıkıyoruz.Bir yerde bir yumurtayı çırpıp tavuk etlerimizi yumurtaya buluyoruz.Daha sonra unlu karışıma bulayıp tuz serpip bütün tavuk kanatlarını kızgın yağda kızartıyoruz.

      Afiyet olsun.