Beşamel soslu bahçıvan yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Beşamel soslu bahçıvan yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • Köfte için
    • 2-3 diş sarımsak rendesi
    • 400 gram yağlı kıyma
    • 1 adet kuru soğan rendesi
    • 1 adet yumurta
    • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
    • Kimyon ,karabiber,kırmızı biber
    • Kızartmak için
    • 5 adet patates
    • 6 adet patlıcan
    • 5-6 adet sivribiber
    • Domatesli sos için
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 5-6 adet sivribiber
    • 5 adet domates
    • Tuz ,karabiber,pulbiber
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
    • Üstü için
    • Beşamel sos
    • Kaşar peyniri rendesi
  • Yapılışı

    1. Öncelikle köfte için gerekli malzemeleri bir kap içinde yoğurup top top köfteler yapalım.

      Yağlı kağıt serili tepside yüksek sıcaklıkta pişirelim.

      Bir taraftanda patates ve patlıcanları küp küp kesip suda bekletelim.

      Kızgın bol yağda derin bir tencerede önce patatesleri sonra patlıcanları kızartalım.

      Domatesli sos için önce yağda sivribiberleri soteleyip sonra salça ilave edin.En son domatesler ile güzelce pişirin.Tuzunu ve baharatını kontrol edin.



      Büyük bir borcam içinde kızarttığınız sebzeler ile köfteyi karıştırın.Üzerine domatesli biberli sosu gezdirin.Böyle tüketebileceğiniz gibi dilerseniz birde üzerine beşamel sos yapıp kaşar rendesiyle fırında kızarana dek pişirebilirsiniz.

      Afiyet olsun.