Fırında Kremalı Şerbetli Kadayıf Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında Kremalı Şerbetli Kadayıf Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kadayıf
    • 250 gram tereyağı veya margarin (1 paket)
    • yarım çay kaşığı karabiber
    • Kreması için
    • 1 lt süt
    • 4 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 yumurta sarısı
    • Şerbeti için
    • 2.5 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • yarım limon
  • Yapılışı

    1. Kremanın (muhallebinin) hazırlanışı: Bir tencerede tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha bekletip ocaktan alalım ve 10-15dk soğumaya bırakalım. Daha sonra mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar birkaç dakika çırpalım.

      Şerbetin hazırlanışı: Şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım kaynadıktan sonra yarım limon sıkalım. ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edelim. Daha sonra soğumaya bırakalım.

      Tatlının hazırlanışı: Tereyağını eritelim. Tereyağından bir miktar dökerek orta boy fırın tepsisini veya borcamı (20x30) yağlayın. Üzerine kadayıfın yarısını hiç boşluk kalmayacak şekilde küçük parçalara ayırarak yerleştirelim. (Kadayıfı 1-2 saat derindondurucuda bekletmeniz daha kolay parçalanmasını sağlayacaktır).

      Daha sonra üzerine erittiğiniz tereyağının yarısını dökerek kadayıfı ıslatalım. Üzerine kremanın tamamını kaşık yardımıyla yavaş yavaş tepsinin kenarlarında 1'er parmak boşluk kalacak şekilde düzgünce dökelim.

      Üzerine lezzetini artırmak için yarım çay kaşığı karabiber serpiştirin. Daha sonra kalan kadayıf ile kremanın üzerini düzgünce kapatalım. Üzerine kalan terayığını dökelim ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kadayıf kızarana kadar pişirelim. Daha sonra kadayıf sıcak şerbetimiz soğuk iken şerbetimizi tatlımızın üzerne dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.

      Soğuduktan sonra fındık veya dondurma ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

      Afiyetle...