Para Para Yapımı tarifi
  • Malzemeler

    • 15 yumurta
    • 4,5 kg un
    • tuz
  • Yapılışı

    1. 1) Yumurtaları derin bir kasede çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım.

      2) Unu eleyerek hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın.

      3) Unun içerisine; çırpılmış yumurtayı ve yumurtanın sıvı ölçüsü kadar ılık suyu ilave edin.

      4) Tuzu dilediğiniz miktarda ilave edin ve yoğurun.

      5) Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve sonra hamuru 15 esit parcaya bölün.

      6) Parçaları yuvarlayıp bir kaba alın ve üzerine nemli bir bez ile örtüp dinlenmeye bırakın.

      7) Daha sonra parçaları çok ince olmayacak şekilde açın ve sert bir zemine sererek kurumaya bırakın.

      8) Hamurun her iki tarafınında kuruduğundan emin olduktan sonra kare (para para) şeklinde tüm hamurları kesin.

      9) Kesilen hamuru nemsiz bir ortama sererek birkaç gün kurumaya bırakın. 3-4 gün yeterli olacaktır.

      10) Daha sonra kavanozlara koyarak saklayabilirsiniz.

      Para para çorbası yaparken veya yemek yapmak için dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

      Not: Dilerseniz hazırladığınız hamurun bir kısmını erişte şeklinde kesebilirsiniz. Böylece kışa hem erişteniz hem de para paranız hazır olur.