Kandil Simidi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı sirke
    • yarım su bardağı yoğurt
    • 100 gram tereyağı
    • 2 tane yumurta sarısı
    • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 cay bardağı zeytinyağı
    • 2 tatlı kaşığı mahlep
    • alabildiği kadar un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Üzeri için
    • 1 yumurta akı
    • susam
  • Yapılışı

    1. derin bir kabın içinde yumurta sarılarını koyuyoruz sırayla tereyağı ,sıvıyağ,yoğurt,şeker,tuz,aldığı kadar un ve kabartma tozu.orta kıvamlı hamur elde edicez. iyi yoğurmak püf noktasıdır. ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle simit şekli veriyoruz.resimde göründüğü gibi.önce yumurta akına ardından susama batırıp tepsiye diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.