Fındıklı Lokum tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 150 gram margarin
    • 6 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 su bardağı şeker
    • vanilya
    • bol hindistan cevizi
    • Üzeri için
    • bütün fındık
  • Yapılışı

    1. tereyağını eritip unun kokusu çıkana kadar kavuralım.sütü yaşça yedire yedire ilava edelim.kaynamaya başlayınca şekerini koyalım.göz göz oluncada vanilyasını ekleyip blendrdan geçirelim. büyük fıfın tepsimizin altını bolca hindistan cevizi ile kaplayalım lokumuzu dökelim güzelce dümdz şekilde serelim. 1 gece dolapta bekletip uzunlamasına kesip
      yanlamasına 3e kestikmi saralım teker teker ve fındık koyalım ortasına servis edelim. dolapta 3 gün kalabiliyor hiç bozulmuoyr. saklama kapalarınada koyabilrisiniz yapıp yapıp. afiyet olsun