Kakaolu Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 4 kahve fincanı şeker
    • 4 kahve fincanı süt
    • 4 kahve fincanı irmik
    • 4 kahve fincanı un
    • 2 kahve fincanı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. öncelikle şerbetini hazırlıyoruz suyu ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekliyoruz bir dk sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
      Yumurta ve şekeri çırpıp sütü ekliyoruz.
      Ayrı kapta irmik un kakao kabartma tozunu karıştırıp yumurtalara katın yağlı tepsiye döküp 170 derecede pişirin.
      ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip soğuk şerbeti gezdirin dinlendirip hindistan cevizi ile süsleyin