Çilekli tart tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram margarin
    • 40 gram toz şeker
    • 400 gram çilek
    • 1 yumurta akı
    • 200 gram un
    • 2 yumurta sarısı
    • 200 gram labne peyniri
    • 200 gram beyaz çikolata
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 paket tart jölesi
  • Yapılışı

    1. Bir kasede margarin, şeker ve unu karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat buzdolabında bekletin.
      İç malzeme için labne peynirini ısıtın. Beyaz çikolatayı iri iri kıyıp labneye ekleyin ve erimesini bekleyin. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ekleyin. Limon suyu ile tatlandırın.
      Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp kalıba yerleştirin. Kenar kısımlarını 2 cm kadar yükseltin.
      Çikolatalı kremayı hamurun üzerine yayın. Tartı fırına verip 25 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi sırasında ve tartı fırından aldığınızda iç malzeme henüz yumuşaktır. Pişen tartı fırından alıp 2 saat buzdolabında bekeltin.
      Bu arada çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çilekleri tartın üzerine yayıp jöleyi üzerine dökün.