Saray sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 6 çorba kaşığı un
    • 9 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 pk vanilya
    • 60 gram margarin
    • 1 küçük damla sakızı
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    • Yarım su bardağı hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede süt,un, tozşeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Karışımın topak topak olmaması için sürekli karıştırın.
      Muhallebiyi ocaktan alın İçine margarin atıp, eriyinceye kadar karıştırın.
      Yuvarlak veya kare bir kabı haifiçe ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi kaba döküp üzerini düzeltin. Katılaşması için bir gece buzdolabında bekletin.
      Katılaşmış olan tatlıyı buzdolabından alıp uzunlamasına dilimlere bölün. Düz bir zemine hindistancevizi serpin. Tatlı dilimlerini hindistancevizine bulayıp üzerine ceviz serptiktan sonra rulo şeklinde sarın. Dilerseniz tatlı için ceviz yerine fındık veya fıstık kullanabilirsiniz.