Sebzeli Hindi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet hindi
    • 2 adet patates
    • 3 adet soğan
    • 2 adet kereviz
    • 4-5 gram margarin
    • 200 gr. kuşüzümü
    • 1 lt tavuk suyu
    • 125 gram toz şeker
    • 4 çorba kaşığı süt kreması
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Hindiyi temizleyip tuz ve karabiberle ovun.

      Patates ve soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

      2 çorba kaşığı margarini büyük bir tavada eritip soğan ve patatesi hafifçe kavurun.

      Karışıma kuş üzümü ekleyip iyice karıştırın. Hindiyi karışımla doldurun.
      Kereviz ve havucu soyup yıkadıktan sonra çok küçük küpler halinde doğrayın.

      1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz ve havucu kavurun. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayıp kerevizli karışımı ekleyin. Hindiyi ekleyip kalan margarini eritip üzerine sürün.
      Hindiyi fırında 3 saat kadar pişirin.

      Pişme süresini ilk 15 dakikasında fırın ısısını 175 dereceye ayarlayın.250 ml tavuk suyu ekleyin.

      Pişme süresinin sonuna kadar tavuk suyunu sürekli hindinin üzerine döküp ekleyin.
      Hindi piştikten sonra sebze pirinç veya başka garnitürle sunabilirsiniz.