Sodalı Patatesli Gül Böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sodalı Patatesli Gül Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • İçi için
    • 7-8 adet orta boy patates
    • 1 tatlı kaşığı kadar karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kadar pul biber
    • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
    • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
    • Üzeri için
    • Yarım şişe sade soda
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Yarım su bardağı süt
    • 2 adet yumurta
    • Susam
  • Yapılışı

    1. lk önce patatesleri soyuyoruz ve küp küp yapıp tencereye koyuyoruz.

      Daha sonra tencereye su doldurup patatesleri haşlamaya başlıyoruz.

      Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla iyice eziyoruz.

      Üzerine karabiber, tuz, pul biberi ve sıvıyağını ekleyip iyie karıştırıyoruz.

      Diğer yanda 4 yufkayı üst üste dizip dörde bölüyoruz.

      4'e böldüğümüz yufkaların içerisine patatesden koyuyoruz ve sarıp kıvırıyoruz.

      En son olarak da bir kapta üzeri için olan malzemerin susam hariç hepsini karıştırıyoruz ve iyice çırpıyoruz.

      Fırın tepsisine dizmiş olduğumuz böreklerin üzrine bu sosu gezdiriyoruz ve susam döküyoruz.

      180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Püf Noktası: Börekleri akşamdan hazırlayıp sosunuda dökün ve bir gece dolapta beklesin. Böylece sosunu iyice emmiş olacaktır ve daha lezzetli olacaktır.

      Afiyetle olsun...